Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

VIDEO: Crash-test dvoch áut s LPG ukazuje, prečo sa oplatí mať ho legálne

Hneď z prvej by som vás rád uistil o niečom, o čom vás vlastne ani nemusím uisťovať, pretože je to prirodzené.

Hneď z prvej by som vás rád uistil o niečom, o čom vás vlastne ani nemusím uisťovať, pretože je to prirodzené. Milujem poľštinu. A ak ju milujete aj vy, len vám to zlepší zážitok z celkom poučného crash-testu, ktorý vyvracia základný mýtus áut na LPG – že ide o „pojazdné bomby.“

Nádrže na LPG predstavujú pre mnohých motoristov také pandorine skrinky. Sú obrovské, ťažké, nevyzerajú zrovna sympaticky a skladujú niečo, čo nevidíme, ale fakt dobre to horí.

Hlavne legálne

Takto, všetci máme svoje názory na zákony, dane, povinné bezpečnostné skúšky a podobné záležitosti, no priznajme si, že len tak pre nič za nič sa tieto veci nedejú. Platí to najmä tam, kde sa narába s nebezpečnými materiálmi a niečo, čo horí a nevidíte to, určite nebezpečné je. Zvlášť, keď to občas musí odolať nárazom.

Jazdenie s odolným a certifikovaným LPG systémom skrátka nie je len na okrasu. To sa rozhodli dokázať poľskí experti na LPG, ktorí do seba poslali dva exempláre staršieho Opelu Astra G.

Výsledok prekvapí (?)

Komu sa poľština prieči, skúsim to v rýchlosti zhrnúť: Červená Astra má namontovanú valcovú nádrž a biela zasa praktický variant nahradzujúci rezervné koleso. Čakali by ste problém na strane bielej Astry? Kdeže, tu poslúžila nádrž paradoxne ako výstuha.

Jediný menší problém sa vyskytol len pod kapotou červenej Astry, ktorej plastová príruba plynovej hadičky praskla. Systém však do 0,3 sekundy zaznamenal pokles tlaku v systéme a prívod plynu vypol. A to je to, čo by sa v prípade neodbornej inštalácie nemuselo stať. Takže ponaučenie znie jasne: Keď už nám horí celá Amerika, nemusí aj vaše auto - klikni pre video Buďte rozumní!

 

 

Zdroj : Autogratis.sk

Hľadať

No Internet Connection