Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Vialle LPG systémy

Holandské LPG zariadenie Vialle patrí svojou spoľahlivosťou k najlepším na svete. Vedia o tom mnohí naši zákazníci. Ako to dosiahli ?


Hlavnou prednosťou tejto značky je vstrekovanie plynu v kvapalnej fáze (tekutom stave).  Vstreknutý plyn v kvapalnej fáze mení skupenstvo až na konci sacieho potrubia a spaľovacom priestore, čím tieto časti veľmi efektívne chladí. Vzniká tzv. "Intercooler-efekt" (známy z preplňovaných turbo-motorov) a majitelia vozidiel so zariadením Vialle pozorujú mierny nárast výkonu motora v režime LPG.
Toto zariadenie nepotrebuje vyparovač, vystačí si s regulátorom tlaku. Z tohto dôvodu sa motor prepína do plynu prakticky okamžite po štarte. Nevyžaduje vstup do chladiaceho okruhu motora.

 

Ako každý výrobca LPG zariadení, aj Vialle má viac produktov, riešení pre rôzne typy motorov.
Motory s tzv. "nepriamym" vstrekovaním paliva do sacieho potrubia (známe pod skratkou "MPi") používajú verzie Vialle LPi, Liquid Si a Liquid Fi. Tento typ zariadenia je možné najčastejšie vidieť namontovaný vo vozidlách dovezených z Holandska a priľahlých štátov, kde je Vialle najrozšírenejšie.

Pre nové, priamovstrekové motory (FSi, TSi, GDi, DiSi a ich klony) je určená verzia Vialle LPDi. S týmto systémom motor pracuje nepretržite v režime LPG vrátane štartov na LPG. Plyn v kvapalnom stave je vstrekovaný do spaľovacieho priestoru priamo cez benzínové vstrekovače. Tak je zabezpečené ich chladenie.
Princíp práce zariadenia Vialle LPDi si môžte pozrieť po kliknutí na tento link

Zariadenie Vialle má ako jediné ktoré sa u nás používa interval medzi servisnými prehliadkami nastavený na neuveriteľnú hodnotu 50.000 kmLink na stránky výrobcu
Vialle preto vyhľadávajú najnáročnejší motoristi, ktorí požadujú absolútnu kvalitatívnu špičku.

Jedinou nevýhodou tohto spôsobu prestavby je jeho vyššia cena. Cena však zodpovedá kvalite, ktorú táto značka jednoznačne dosahuje.

Radi by sme Vám však pripomenuli pár dôležitých rád na to, aby Vám zariadenie slúžilo tak, ako má.


Na toto mnohí z Vás zabúdajú, častokrát o tom ani nevedia v prípade, že takéto vozidlo zakúpili s už namontovaným zariadením.
Pôvodný majiteľ zriedkakedy odovzdá novému majiteľovi informácie o predchádzajúcej údržbe (servisnú knižku). O servisnej histórii vozidla a LPG zariadenia nevie vôbec nič. Zisťovať začne spravidla až vtedy, keď si zariadenie začne "pýtať" servis samé. V takom prípade sa však servis môže poriadne predražiť.
A to je (žiaľ), obrovská škoda. Prevenciou viete drahým opravám predísť...

Trochu techniky:

Srdcom zariadenia Vialle je elektrické palivové čerpadlo, ktoré je umiestnené priamo vo vnútri LPG nádrže. Priamo v telese čerpadla je integrovaný aj filter LPG.
Pozn.: O špecifikách a odlišnostiach nádrží pre systémy Vialle sa dočítate v tomto článku
cerpadlo Viallefilter Vialle
Čerpadlo vyžaduje pravidelný servis v predpísaných intervaloch. Pre krajiny bývalého "východného bloku" ho výrobca určil na každých 50.000 km, vo vyspelých štátoch EU je to až 70.000 km. Prečo ten rozdiel ? Pochopíte keď si prečítate tento článok o kvalite LPG.
Ak chcete zachovať dlhoročnú spoľahlivost zariadenia je nutné do čerpadla doplniť špeciálny olej a vymeniť filter LPG. Ak to neurobíte včas pripravte si pár stovák € na nové čerpadlo...


Servis splynovačov Vialle našim zákazníkom poskytujeme už viac ako 15 rokov a počas tejto doby sme pomohli stovkám zákazníkov predísť finančne náročným opravám.
Čerpadlo, ktoré užívateľ používa bez olejovej náplne sa seriózne opraviť nedá (ak si odmyslím pár prípadov podomácky urobených opráv, ktoré spravidla nevydržia viac ako niekoľko desiatok kilometrov) a jeho výmena je finančne náročná.

V prípade akýchkoľvek otázok nás môžte kontaktovať cez náš formulár v sekcii kontakty

Hľadať

No Internet Connection