Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Zima sa nezadržateľne blíži. Je Vaše auto a LPG zariadenie na ňu pripravené ?

S príchodom chladného počasia je rozumné počítať s prípravou vozidla na zimnú sezónu. Čo sa týka bežných úkonov, tie zrejme bežný motorista pozná.

Ako pripraviť Vaše LPG zariadenie na chladné mesiace? Tu je zopár rád.

  • odporúčame preventívnu výmenu filtrov. Pokiaľ sú zanesené, usadeniny v nich v chlade stuhnú a filtre sa stanú ťažšie priepustné. To môže mať za následok nepravidelný chod motora počas jeho náhrevu čo mu samozrejme neprospieva.
  • pokiaľ ste si v lete želali znížiť prepínaciu teplotu Vášho LPG zariadenia, na zimu je lepšie ju malinko zvýšiť. Predĺžite si tak životnosť membrán v regulátore tlaku ako aj vstrekovačov LPG.
  • kontrola a správne nastavenie výstupného tlaku regulátora je základný predpoklad na správnu prácu zariadenia. Pred príchodom mrazov doporučujeme nechať si ho skontrolovať. Môže mať za následok rozladenie benzínovej riadiacej jednotky a s tým spojené problémy (studený štart, chod motora za studena...)
  • určite nezaškodí aplikovať do nádrže LPG (pred tankovaním) čistiaci prostriedok - klikni. Okrem vstrekovačov prečistí a ochráni všetky časti zariadenia vrátane samotnej nádrže pred nečistotami a koróziou. Odporúčame aplikovať každých 10-20.000 km. To isté platí aj pre benzínovú sústavu.
  • včasná výmena zapaľovacích sviečok zaistí rovnomerné zapaľovanie a horenie zmesi čo predĺži životnosť Lambda - sond a katalyzátora. Článok na tuto tému nájdete tu.

My sme na vykonanie takejto kontroly pripravení a vybavení všetkým, čo je k tomu potrebné. Ak si chcete byť istí 100%-ným stavom Vášho LPG-čka pokojne nás kontaktujte, sme tu pre Vás :-)

Pokiaľ si radi robíte údržbu sami produkty, ktoré Vám s ňou pomôžu nájdete v našom e-shope (klikni). Stačí si objednať, s produktami získavate plnú technickú podporu aj telefonicky.
Kontakty na nás, nájdete tu

Hľadať

No Internet Connection