Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Návratnosť investície do LPG

Hodnotenie používateľov: 4 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívne
 

Vysoké ceny pohonných hmôt nedávajú vodičom v noci spať. Obzvlášť pokiaľ je auto nenahraditeľný spôsob dopravy. Ceny benzínu sú na vysokej úrovni a ich pokles ťažko predpokladať. Oplatí sa teda investovať do LPG ? Aktualizované 20.5.2023

Náklady na jazdenie sa kvôli cene benzínu vyšplhali naozaj vysoko. To je hlavný dôvod, prečo stále mnoho motoristov hľadá riešenie, ktoré ušetrí náklady na palivo a umožní lacné jazdenie. 

Jedným z riešení ako znížiť vysoké výdavky na palivo je montáž LPG zariadenia. Autoplyn nieje len ekonomické, ale aj ekologické palivo, ktoré do ovzdušia uvoľňuje podstatne menej škodlivých látok ako benzín. Inštalácia LPG do auta má teda mnoho výhod. Často však vznikajú pochybnosti o rentabilite inštalácie vo vzťahu k prevádzke auta. Pri akých kilometroch sa prestavba na LPG oplatí? Na túto otázku odpovedáme nižšie.

Počet najazdených kilometrov a návratnosť inštalácie LPG

Inštalácia LPG je výhodná najmä pri vyššom nájazde kilometrov. Čím viac auto jazdí, tým viac ušetrí. Pokiaľ utratíte mesačne za benzín viac ako 100 € už je to dôvod nad zvažovaním LPG... Rýchlu návratnosť dosiahnete aj pri inštalácii LPG zariadení do veľkých vozidiel s väčším motorom a vysokou spotrebou paliva.

Spotreba LPG je síce o trochu vyššia ako benzínu (v litroch), konečné prevádzkové náklady sú však takmer dvojnásobne nižšie. Prvé výhody plynúce z inštalácie LPG do auta si všimnete veľmi rýchlo, prakticky ihneď. Pri súčasných cenách benzínu sa náklady na inštaláciu môžu vrátiť po 8 mesiacoch za predpokladu, že priemerný mesačný nájazd auta bude 2500 km.


Znamená to, že montáž LPG nie je rentabilná pri malom nájazde kilometrov? Nie celkom. Aj keď používate auto menej často alebo prekonávate kratšie vzdialenosti, budete z toho ťažiť. A hoci ušetrená suma bude vtedy nižšia, v porovnaní so spotrebou benzínu či nafty aj tak miniete menej za palivo. Inštalácia LPG zariadení prináša úspory aj pri mesačnom nájazde nepresahujúcom 2 000 km . V tomto prípade sa náklady na inštaláciu inštalácie vrátia trochu neskôr. Ale vrátia.

Čo dodať na záver ? Snáď len radu zo skúseností z praxe. Skutočné úspory budú zabezpečené najmä správnym výberom LPG zariadenia a kvalitnou montážou. Kvalitné moderné LPG zariadenie Vám ponúkne vysoký komfort vo forme bezporuchovej a spoľahlivej prevádzky - klikni

Máme zákazníkov, ktorí najazdili na LPG aj viac ako 800.000 kilometrov na jednom aute bez žiadnych závad.

A nezabudnite!
Návratnosť investície do prestavby Vášho auta na LPG je rýchlejšia než si myslíte! Vypočítajte si ju sami na našej  KALKULAČKE NÁVRATNOSTI

Uvažujete nad prestavbou?
Nezáväznú ponuku Vám vypracujeme bezplatne ak nám napíšete základné udaje o Vašom aute - klikni 

Ak máte akúkoľvek otázku napíšte nám na náš Facebook-klikni

 

..

 

Hľadať

No Internet Connection